Vikten av att ha kul på jobbet

Livet ska vara roligt, och det helst alla dagar. Vet du vad den största delen av våra liv utgörs av? Jo, det är ju jobbet. Det är på jobbet vi spenderar mest tid under våra liv och det finns inte mycket man kan göra åt det. Att jobba är en del av livet och då är det viktigt att du känner att jobbet är roligt och givande – oavsett om du jobbar med marknadsföring eller något annat.

Många tycker att det är kul att jobba med marknadsföring. Men som mycket annat kan man börja tröttna lite på det efter en lång period. Du kan fortfarande tycka att det är kul och känna att det är marknadsföring du vill jobba med – men kanske känns det inte lika spännande som det gjorde första veckan som det gör nu.

Variation är viktigt

För att ha kul på jobbet är det viktigt med variation. Tillslut är chansen stor att även den som älskade sitt jobb i början kommer att tröttna om alla arbetsdagar ser exakt likadana ut. Så för att ha varierande arbetsdagar – även på arbetsplatser där uppgifterna är någorlunda samma varje dag – kan du försöka tänka lite mer som ett barn.

Ett barn tröttnar inte på att åka snowglider hela dagen eller att leka med samma kompis i en hel vecka. Det är för att barn ständigt hittar något nytt att göra, är nyfikna och går mycket på känsla. Att jobba ska ge samma känsla i kroppen som när du åka ner för snöbacken en hel vinterdag när du var barn.