Idéer kommer när du minst anar det

Är du i behov av att komma på en ny idé är det bästa du kan göra att bara släppa det. Att göra något annat eller helt enkelt bara ta en paus, för det är ofta när du inte tänker på det som de bästa idéerna kan komma upp. Det kan vara när du är ute på en löprunda, sitter och kollar på olika hemsidor för att köpa en grill till trädgården, kollar på ett tv program eller något helt annat.

När du sitter ner och verkligen försöker komma på en idé kan det oftast bli framtvingat och helt enkelt inte bra. Pressen och stressen som kommer kan minska hjärnans kapacitet och göra det hela mycket svårare. Så om du inte kommer på en idé kan du försöka släppa det ett tag och göra något annat under en stund.

Skriv ner

I och med att många idéer kan komma när du minst anar det är det viktigt att du skriver ner idén när du får den. För det är lätt att glömma bort idén om du håller på med något annat i stunden. Därför är det bra att ha med sig ett litet anteckningsblock och en penna överallt. Eller numera kan man ju även skriva i anteckningar på mobilen.

Det behöver inte vara att du får en färdig idé heller. Utan det kan vara så att du får delar av en idé som kan leda fram till den slutgiltiga. Skriv även ner små tankar och idéer som du kan spinna vidare på. Det kan leda till något riktigt bra och det vill du inte glömma bort.